Dressoirs komen in veel verschillende soorten, maten, materialen en stijlen. Naar wat voor dressoir ben jij op zoek? Kies je voor een industrieel dressoir of juist een dressoir van hout? Bij Van Den Oever Wonen & Slapen hebben we een mooi assortiment dressoirs. Kom gerust langs in onze woonwinkel en krijg een goede indruk van de verschillende soorten en materialen dressoirs. 

Dressoir kopen

Wil je een dressoir kopen? Bedenk dan van te voren al wat voor soort , type en materiaal bij jouw interieur past. Ga je voor een echte eyecatcher of heb je liever een onopvallende kast die puur als opbergruimte fungeert? De keuze hiervan is mede afhankelijk van de ruimte waarin het dressoir komt te staan. Een dressoir in de eet- of woonkamer zal immers andere wensen met zich meebrengen dan een dressoir voor in de slaapkamer. 

Heb je een goed beeld van de plaats en ruimte waar het dressoir komt te staan, dan kan er gekeken worden naar de stijl, materiaal en afmetingen van het dressoir. Kies je voor een dressoir dat geheel aansluit bij de rest van de meubels of juist één die eruit springt? 

Maak een keuze uit een van de vele houten dressoirs, industriële dressoirs en tv-dressoirs in verschillende afmetingen en hoogtes. Onze interieurstylisten voorzien je graag van advies, zo wordt het kopen van een dressoir een fluitje van een cent.

Ruim aanbod vitrinekasten, buffetkasten en dressoirs

Ons assortiment bestaat uit diverse soorten, stijlen en materialen vitrinekasten, buffetkasten en dressoirs van gerenommeerde merken. Van Den Oever Wonen & Slapen heeft alles in huis voor een tijdloze uitstraling voor ieder interieur.

Wat is het verschil tussen een vitrinekast, buffetkast en dressoir?

Ondanks dat er enorm veel overeenkomsten bestaan tussen de verschillende soorten kasten, zijn er ook wezenlijke verschillen te benoemen. Wel kan er gesteld worden dat alle genoemde soorten kasten meubelstukken zijn die fungeren als opbergruimte.

Wat is een dressoir?

Een dressoir is een lage kast dat veelal twee of drie laden onder het bovenblad heeft. Tegenwoordig zien we vaak dat er een combinatie van laden en deurtjes wordt gebruikt. Een dressoir wordt al sinds de Middeleeuwen gebruikt om tafelgerei, tafellinnen en eetwaren in te bewaren. De kast werd veelal versierd met mooie details, zoals houtsnijwerk, zodat het dressoir dé eyecatcher in huis werd. Op het blad van een dressoir worden veelal woonaccessoires geplaatst (zoals kaarsen, bloemen en foto’s).

Wat is een buffetkast?

Buffetkasten lijken enorm veel op dressoirs. Zoals de naam wellicht al doet vermoeden, is de buffetkast een opbergruimte voor spullen die gerelateerd zijn aan eten en maaltijden. Zo worden, net als bij een dressoir, het tafelgerei, tafellinnen en bestek in de kast bewaard. Daarnaast bestaat een buffetkast vaak uit dubbele deuren met een hoog bovengedeelte, waar glaswerk in bewaard kan worden. Naast dit verschil, wordt het blad van een buffetkast gebruikt voor voorwerpen die nodig zijn voor de maaltijd, maar niet op tafel passen. Dit waar het blad van een dressoir een decoratieve functie heeft.

Wat is een vitrinekast?

Een vitrinekast is een kast waar men de inhoud van kan zien. In de dergelijke kast worden producten tentoongesteld. Dit kan ook servies zijn. Tegenwoordig zien we dan ook dat de oorspronkelijke definities steeds verder vervagen en de kasten verschillende elementen van alle drie de categorieën bevatten.

Dressoir kopen in de regio Geldermalsen, Culemborg, Tiel en Zaltbommel

Wil je een nieuw dressoir kopen? Van Den Oever Wonen & Slapen is dé woonwinkel van de Betuwe. We hebben een uitgebreid assortiment dressoirs van gerenommeerde merken. Woon je in de regio Geldermalsen, Culemborg, Tiel en Zaltbommel en wil je een dressoir kopen? Kom dan langs, we helpen je graag verder!

Interieur- en slaapadvies

Ontdek de mogelijkheden van interieur- en slaapadvies bij Van den Oever Wonen & Slapen. Onze adviseurs helpen je graag bij het vinden van woonoplossingen en ideeën.

Maak een afspraak
 • De Elzenhof 9
  4191 PA Geldermalsen
 • (0345) 580 900
Openingstijden
 • Maandag 13.00 - 17.30
 • Dinsdag 09.30 - 17.30
 • Woensdag 09.30 - 17.30
 • Donderdag 09.30 - 17.30
 • Vrijdag 09.30 - 17.30
 • Zaterdag 09.30 - 17.00
 • Persoonlijke aandacht
 • Gratis interieuradvies
 • Deskundig advies
 • Gratis parkeerplaats

Website realisatie Pixel Creation