Categorieën:

Een nieuw bed kopen

Wil je een nieuw bed kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We hebben een grote diversiteit aan bedden te koop. Zo vind je bij ons bedden van onder andere: BEKA, Karel Mintjens, Recor Bedding, Tempur, Pullman en Kuperus. Uiteraard zijn de bedden in ons assortiment veelzijdig in stijlen, comfort en opties.

Weet je nog niet zeker wat voor een type bed je wilt kopen? Kom dan eens langs in onze woonwinkel in Geldermalsen. Hier kun je verschillende bedden bezichtigen en uitproberen. Zo krijg je een goed beeld bij de verschillende typen bedden. Onze specialisten voorzien je graag van professioneel slaapadvies, zodat jij met het juiste bed naar huis gaat.

Soorten bedden: boxsprings en ledikanten

Er zijn verschillende soorten bedden te koop. We onderscheiden hier veelal de categorieën boxsprings en ledikanten. Maar wat zijn nu de wezenlijke verschillen tussen een boxspring en een ledikant?

Wat is een boxspring:

De boxspring is ontzettend populair en staat bekend vanwege het comfort én uiterlijk. Een boxspring bestaat uit een gestoffeerde box met veren, een matras (met eventueel een topper) en een hoofdbord. De box met thermisch geharde veren, in combinatie met het matras, zorgen voor een uitgebalanceerde ondersteuning en een aangenaam comfort.

De gestoffeerde box in combinatie met het hoofdeind, zorgen voor de uitstraling van het bed. De ruime keuze in stoffen en stijlen maken het mogelijk naar ieders smaak een combinatie samen te stellen.

Wat is een ledikant?

Veel mensen denken dat een ledikant een kinderbed is, maar eigenlijk is een ledikant een benaming voor een bed zonder matras, bedbodem en beddengoed. Een ledikant is dus eigenlijk precies hetzelfde als een bedframe of bedconstructie.

Ledikanten zijn verkrijgbaar in diverse materialen, waaronder hout, kuntstof en metaal. Door hier een bodem aan toe te voegen (zoals een lattenbodem, spiraalbodem, inlegboxspring of schotelbodem) creëer je een volledig bed dat afgestemd is op jouw behoeften.

Verschillende formaten bedden verkrijgbaar

Bij het kopen van een bed is het belangrijk om rekening te houden met de ruimte in de slaapkamer. Het bed moet natuurlijk wel in de slaapkamer passen en het is wel zo fijn als je makkelijk het bed in- en uit kunt stappen. Bedden van volwassenen kunnen we in grofweg 3 categorieën inschalen:

 1. Eénpersoonsbedden: bed geschikt voor 1 persoon
 2. Tweepersoonsbedden: bed geschikt voor 2 personen
 3. Twijfelaars: bed geschikt voor 1 of 2 personen. Ideaal voor kleinere ruimtes.

Binnen deze categorieën bestaan er verschillende formaten. Zo zijn de maten bedden binnen deze categorieën respectievelijk:

 1. Eénpersoonsbedden: 70/80/90 x 200/210/220 cm.
 2. Tweepersoonsbedden: 140/160/180 x 200/210/220 cm.
 3. Twijfelaars: 120/140* x 200/210/220 cm.

*bedden van 140 breed worden regelmatig aangeboden als twijfelaars terwijl dit officieel een tweepersoonsbed betreft.

Bed kopen in regio Geldermalsen, Culemborg, Tiel en Zaltbommel

Kom je uit de regio Geldermalsen, Culemborg, Tiel, Zaltbommel en wil je een bed kopen? Kom gerust langs in onze winkel in Geldermalsen. Hier zijn veel van onze bedden te bewonderen. Naast de verschillende producten, krijg je in de showroom een goed beeld van de uitstraling en het comfort van de verschillende soorten bedden.

Interieur- en slaapadvies

Ontdek de mogelijkheden van interieur- en slaapadvies bij Van den Oever Wonen & Slapen. Onze adviseurs helpen je graag bij het vinden van woonoplossingen en ideeën.

Maak een afspraak
 • De Elzenhof 9
  4191 PA Geldermalsen
 • (0345) 580 900
Openingstijden
 • Maandag 13.00 - 17.30
 • Dinsdag 09.30 - 17.30
 • Woensdag 09.30 - 17.30
 • Donderdag 09.30 - 17.30
 • Vrijdag 09.30 - 17.30
 • Zaterdag 09.30 - 17.00
 • Persoonlijke aandacht
 • Gratis interieuradvies
 • Deskundig advies
 • Gratis parkeerplaats

Website realisatie Pixel Creation