Anniek Augustinus

Aniek Augustinus
Voor een persoonlijk interieuradvies ben je bij ons aan het goede adres.

Een nieuwe bank kopen

Het kopen van een nieuwe bank is geen gemakkelijke opgave. Het is verstandig om van tevoren goed na te denken over het type en stijl van het bankstel. Ook moet je goed rekening houden met de grootte van je woonkamer, de gewenste inrichting of huidige interieur en je persoonlijke smaak.

Wij hebben een mooi assortiment banken van enkele gerenommeerde merken, zoals: Mecam, Haveco, Henders & Hazel, Het Anker, Gealux, Jess Design, Cosy Villa en ons eigen merk La Banque. Je vindt bij ons onder andere tweezitsbanken, driezitsbanken, hoekbanken en relaxbanken in verschillende stijlen en typen bekleding, waaronder stof en leer. Voor een bankstel op maat of hockers kun je ook bij ons terecht.

Wil je een nieuwe bank kopen? Kom dan langs in onze woonwinkel in Geldermalsen. Hier kun je onze bankstellen “ervaren”. Zo krijg je een goed beeld van de uitstraling en het zitcomfort van de bank. Onze interieurstylisten verzorgen je graag van een passend advies, geheel afgestemd op jouw wensen en interieur. Het kopen van een nieuw bankstel wordt zo een fluitje van een cent!

Bank kopen in de regio Tiel

Kom jij uit de regio Tiel en wil jij een nieuwe bank kopen? Breng dan een bezoek aan onze woonwinkel in Geldermalsen. Hier kun je de banken uit ons assortiment goed bekijken en proberen. Hierdoor krijg je een goede indruk van onze banken.

Onze interieurstylisten staan klaar om je te voorzien van een passend advies, geheel afgestemd op jouw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden van een bankstel op maat? Vraag het in de winkel of neem contact op.

Bekleding voor een bank: stof of leer

Net als bij de rest van het interieur, ga je bij het kopen van een bankstel uit van je eigen smaak en stijl. Banken zijn verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren en dessins, er is dus altijd wel een bank te vinden die bij jou past.

Kiezen voor leer of stof is een persoonlijke keuze. Zo kan het zijn dat je een leren bank mooier vindt dan een stoffen bank. Daarnaast kunnen ook de eigenschappen van de verschillende typen bekleding een rol spelen in het keuzeproces. Leer gaat bijvoorbeeld lang mee en een stoffen bank voelt zachter aan.

Welke type bankstel past bij mij?

Voordat je een bankstel gaat kopen, zul je ongetwijfeld een idee hebben van het type bankstel dat je graag zou willen hebben. Ben je op zoek naar een hoekbank, dan kun je gericht zoeken naar dit type bank. Soms is dit, vanwege beperkte ruimte in huis, echter niet mogelijk. Een fijne bank is natuurlijk belangrijk, maar een interieur bestaat uit meer meubelstukken dan slechts een bankstel. Het kan dus zijn dat je op zoek moet gaan naar een ander type bank.

Ons advies is om eerst goed in huis te kijken naar de beschikbare ruimte en mogelijke indelingen. Door te schuiven met je interieur, kun je soms alsnog het type bank kopen dat jij voor ogen hebt!

Wat voor soort banken zijn er?

Tweezitsbanken: een tweezitsbank biedt ruimte voor twee personen en is uitermate geschikt voor kleine ruimtes of als tweede bankstel.
2.5zitsbank: dit type bank heet niet voor niets 2.5zits. De bank biedt ruimte aan 2.5 personen, wat ervoor zorgt dat er genoeg ruimte is voor twee personen maar vaak kan er nét met drie personen op gezeten worden.
Driezitsbanken: heb je meer ruimte in huis, dan is een driezitsbank een goede oplossing. Dit type bank zien we in gezinswoningen dan ook veel terug.
Vierzitsbanken: de vierzitsbank is geschikt voor grote woningen en gezinnen. Zo is er voor iedereen plek, waardoor er heerlijk ontspannen kan worden met het hele gezin.
Hoekbanken: een hoekbank brengt sfeer in huis en creëert direct een duidelijke zithoek. Wil je een hoekbank kopen? Bedenk dan van de voren waar de korte kant van de bank moet komen.
Zithoeken: de vorm van een hoekbank is die van een L. Een zithoek heeft meer een U-vorm en biedt ruimte voor veel mensen. Met een Ottomane zithoek heb je gegarandeerd een blikvanger in huis.
Chaise longues: in tegenstelling tot een normale bank, heeft een Chaise longues slechts één armleuning en een rugleuning die vaak niet geheel tot het eind van de bank doorloopt. Dit type bank is vaak elegant en stijlvol afgewerkt en heeft een chique uitstraling.
Loungebanken: een loungebank kenmerkt zich door de diepe zitting in de bank. Hierdoor raken de voeten vaak de grond niet wanneer je achterin de bank zit. Door middel van grote comfortabele kussens kan de gewenste diepte in de bank gecreëerd worden.
Eetbanken: tegenwoordig komen we de eetbank steeds vaker tegen. Een eetbank wordt tegen de eettafel geplaatst. Er zijn modellen met lage- en hoge rugleuningen te vinden. Een hoge rugleuning wordt veelal tegen de muur geplaatst.
Slaapbanken: ontzettend handig voor bijvoorbeeld in de studeerkamer. Tover je bank om in een bed en creëer een slaapkamer voor jouw logees.

De banken in ons assortiment zijn te vinden in onze woonwinkel in Geldermalsen. Heb je vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op. Onze interieurstylisten voorzien je graag van advies, ook voor banken op maat.

Interesse in een bank?

Kom dan langs in onze winkel om verschillende banken te zien en laat je inspireren. Wij helpen je graag, benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs.

Afspraak maken
 • De Elzenhof 9
  4191 PA Geldermalsen
 • 0345 580 900
Openingstijden
 • Maandag 13.00 - 17.00
 • Dinsdag 09.30 - 17.00
 • Woensdag 09.30 - 17.00
 • Donderdag 09.30 - 17.00
 • Vrijdag 09.30 - 17.00
 • Zaterdag 09.30 - 17.00
 • Persoonlijke aandacht
 • Rolstoel toegankelijk
 • Deskundig advies
 • Meubels op maat

Website realisatie Pixel Creation