Categorieën:

Een nieuwe hocker kopen

Veel mensen kopen hun nieuwe hocker direct bij de aanschaf van een bank. De hocker is dan ook vaak uitgevoerd in de stijl van de bank, waardoor er een passend geheel ontstaat. Een hocker kan vanzelfsprekend ook later worden toegevoegd aan het interieur. Door een hocker in een andere kleur of stijl te kiezen, kan er een speels effect worden gecreëerd in huis. 

Bij Van Den Oever Wonen & Slapen hebben wij diverse hockers in ons assortiment. Een hocker kan op maat gemaakt worden, zodat deze qua kleurstelling en materiaal geheel past bij jouw interieur. In onze woonwinkel in Geldermalsen voorzien onze interieursstylisten je graag van advies en mogelijkheden betreffende de hockers. Hierdoor kun je met een gerust hart een hocker kopen.

Verschil hocker, poef en voetenbank

Wil je een nieuwe hocker kopen, dan kom je in je zoektocht ongetwijfeld ook voetenbanken en poefen tegen. Hoewel dit allemaal hetzelfde lijkt, zijn er een aantal verschillen te noemen.

Wat is een poef?

De poef komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten, specifiek uit het Ottomaanse Rijk. De Engelse benaming van een poef is dan ook “ottoman”. Een poef is van origine een verhoogd kussen waarop gezeten kan worden of waar de voeten op gelegd kunnen worden. Vandaag de dag zijn poefen verkrijgbaar in ontzettend veel uitvoeringen, waardoor de grens met de hocker steeds meer lijkt te vervagen.

Wat is een hocker?

Een hocker is meubelstuk dat na de poef is ontstaan. Een hocker hoort vaak bij een bankstel en komt over het algemeen ook in dezelfde stijl als de bank. Een hocker is als het ware een verlengstuk van je bank, waarbij de hocker op diverse plaatsen aan de bank geplaatst kan worden.

Doordat de grenzen qua meubelstukken de laatste jaren steeds verder vervagen, zien we steeds kleine verschillen tussen meubelstukken. Het grootste verschil tussen een hocker en een poef is dat de hocker over het algemeen geheel in de stijl van het bankstel wordt uitgevoerd en voorál dat het formaat volledig is afgestemd op de bank. Waar een poef allerlei formaten kan hebben, ook afwijkend in hoogte en breedte van het bankstel.

Wat is dan het verschil met een voetenbank? Zowel de poef als de hocker kunnen gebruikt worden als voetenbank. Een voetenbank is echter bedoelt voor voeten, waar een poef of hocker dus ook gebruikt kan worden als bijzettafeltje of als extra zitplek.

Hocker kopen in de regio Geldermalsen, Culemborg, Tiel en Zaltbommel

Kom jij uit de regio Geldermalsen, Culemborg, Tiel of Zaltbommel en wil jij een nieuwe hocker kopen? Breng dan een bezoek aan onze woonwinkel in Geldermalsen. Hier kun je de hockers uit ons assortiment goed bekijken en proberen. Hierdoor krijg je een goede indruk van onze hockers.

Onze interieurstylisten staan klaar om je te voorzien van een passend advies, geheel afgestemd op jouw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden van een hocker op maat? Vraag het in de winkel of neem contact op.

Welkom in onze woonwinkel

Woonwensen? Op zoek naar inspiratie over jouw interieur? Kom naar Van den Oever wonen en slapen. Laat je inspireren in onze woonwinkel! Wij nemen alle tijd voor je en helpen je graag. Wonen en slapen, dat doe je natuurlijk het liefst in een interieur dat helemaal bij jou past!

Gratis interieuradvies
 • De Elzenhof 9
  4191 PA Geldermalsen
 • (0345) 580 900
Openingstijden
 • Maandag 13.00 - 17.30
 • Dinsdag 09.30 - 17.30
 • Woensdag 09.30 - 17.30
 • Donderdag 09.30 - 17.30
 • Vrijdag 09.30 - 17.30
 • Zaterdag 09.30 - 17.00
 • Persoonlijke aandacht
 • Gratis interieuradvies
 • Deskundig advies
 • Gratis parkeerplaats

Website realisatie Pixel Creation