Buffetkasten zijn divers en te verkrijgen in veel stijlen, materialen en formaten. Bij Van Den Oever Wonen & Slapen hebben wij zowel grote als kleine buffetkasten. Je kunt bij ons terecht voor landelijke buffetkasten, industriĆ«le buffetkasten, moderne buffetkasten en tijdloze buffetkasten. Hierin bieden wij buffetkasten aan met glas, open vakken, lades en kastjes. 

Voordat je een buffetkast gaat kopen, adviseren we je om deze eerst eens in het echt te bekijken. Kom gerust langs in onze woonwinkel om een goede indruk te krijgen van de kasten. 

Buffetkast kopen

Wil je een nieuwe buffetkast kopen? Dan is het verstandig om van te voren alvast te bedenken wat voor type buffetkast goed bij jouw interieur past. Bedenk dat buffetkasten de aandacht trekken en vaak als eyecatchers in huis geplaatst worden. De stijl van de kast kan dus volledig in lijn liggen met de rest van het interieur of hier juist van afwijken.

Bij het kopen van een buffetkast dien je tevens rekening te houden met het formaat van de kast. Buffetkasten zijn over het algemeen vrij groot en robuust. Houd dus rekening met voldoende ruimte om de kast te plaatsen. Kies je voor een grote buffetkast? Plaats deze dan tegen een lange muur, zo komt de kast goed tot zijn recht. Bij Van Den Oever Wonen & Slapen hebben we ook een aantal smalle buffet- en vitrinekasten in het assortiment die in vrijwel ieder interieur passen. 

Of je nu een grote of kleine buffetkast wilt kopen, onze interieurstylisten helpen je graag met het kiezen van de juiste kast. Twijfel je of heb je advies nodig? Kom dan langs in onze woonwinkel of nodig een van onze specialisten uit bij je thuis. Zo kunnen zij het advies geheel afstemmen op het huidige interieur. 

Een vitrinekast of buffetkast kopen?

Naar wat voor soort kast ben jij op zoek? Ga je voor de traditionele buffetkast of heb je liever een vitrinekast? We krijgen steeds vaker de vraag wat het verschil is tussen vitrinekasten en buffetkasten. Hoewel hier in het verleden veel verschil in zat, is dit tegenwoordig anders:

Wat is het verschil tussen een buffetkast en een vitrinekast?

Het verschil tussen een buffetkast en een vintrinekast is de laatste jaren behoorlijk vervaagd. Van origine is een buffetkast een meubel dat gebruikt wordt om servies, tafellinnen en bestek in op te bergen. Het meubel bestaat uit twee delen, een gesloten gedeelte onder en een open gedeelte boven. Het onderste gedeelte van de kast werd gebruikt als verlengstuk van de eettafel. Hier werden de zaken op gestald die niet meer op tafel konden staan. Mensen liepen langs de buffetkast en gingen vervolgens aan tafel zitten (het lopend buffet).

Een vitrinekast is bedoeld om zaken tentoon te stellen. Vaak bestaan vitrinekasten uit glas, zodat de inhoud van de gehele kast goed te zien is. Het gaat immers om de producten die in de kast staan. Tegenwoordig zien we echter dat er veel vitrinekasten zijn die een gesloten ondergedeelte hebben. Hierdoor kunnen we stellen dat het verschil tussen vitrinekasten en buffetkasten, vandaag de dag, minimaal is.

Vitrinekast of buffetkast kopen in de regio Geldermalsen, Culemborg, Tiel en Zaltbommel

Ben jij van plan een vitrinekast of buffetkast te kopen en kom je uit de regio Geldermalsen, Culemborg, Tiel en Zaltbommel? Kom dan langs in onze woonwinkel in Geldermalsen. Hier krijg je een goed beeld van onze producten. Laat je adviseren door onze specialisten.

Welkom in onze woonwinkel

Woonwensen? Op zoek naar inspiratie over jouw interieur? Kom naar Van den Oever wonen en slapen. Laat je inspireren in onze woonwinkel! Wij nemen alle tijd voor je en helpen je graag. Wonen en slapen, dat doe je natuurlijk het liefst in een interieur dat helemaal bij jou past!

Gratis interieuradvies
 • De Elzenhof 9
  4191 PA Geldermalsen
 • (0345) 580 900
Openingstijden
 • Maandag 13.00 - 17.30
 • Dinsdag 09.30 - 17.30
 • Woensdag 09.30 - 17.30
 • Donderdag 09.30 - 17.30
 • Vrijdag 09.30 - 17.30
 • Zaterdag 09.30 - 17.00
 • Persoonlijke aandacht
 • Gratis interieuradvies
 • Deskundig advies
 • Gratis parkeerplaats

Website realisatie Pixel Creation