Trends in gordijnen

Wil je het binnen gezellig maken, dan zijn gordijnen onmisbaar! Om je ’s avonds lekker terug te kunnen trekken en in alle privacy lekker te kunnen relaxen. Wil je nieuwe gordijnen? We zetten de trends in gordijnstoffen graag voor je op een rijtje.

Fluwelen gordijnstoffen

Een opvallende trend die al een poosje aanhoudt: de fluwelen gordijnstof, ook wel velvet genoemd. Een warme, zware stof die prachtig is voor gordijnen. Gordijnen in deze stof geven je interieur veel sfeer en een luxe uitstraling. De gordijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en ook de trendkleuren van dit moment als: aardetinten, roodtinten, donkerpaars en diepblauw. En hoewel deze kleuren van zichzelf al intens zijn krijgen ze nog meer diepte door de natuurlijke glans van de stof.

Natuurlijke en botanische dessins op gordijnstoffen

Het natuurlijke, botanische interieur blijft ook in 2019 on trend. Grote planten, natuurlijke materialen en kleuren passen hier goed bij. Ook op gebied van gordijnen kun je deze trend toepassen. Denk aan organische en botanische motieven op gordijnen, maar ook aan natuurlijk (ogende) stoffen.

Tint op tint in je interieur

Eind 2018 schreven we het al in ons blog over de woontrends voor 2019: ‘Dit zijn de woontrends voor 2019’. De trend ‘tint op tint’ waarbij je één kleur steeds terug laten komen. Of het nu roze, rood, groen of blauw is. Deze trend kun je goed toepassen met gekleurde gordijnen. Kies bijvoorbeeld voor het ene raam overgordijnen en voor het andere raam vouwgordijnen in dezelfde stof en kleur. Combineer twee verschillende overgordijnen in eenzelfde kleurtint, maar van een ander materiaal met elkaar om zo een rijk geheel te krijgen.

Mix gordijnstoffen en raamdecoratie

Een trend die we ook veel zien is het combineren en mixen van verschillende gordijnstoffen, maar ook het mixen van gordijnen met andere soorten raamdecoratie. Een transparante in-between met een dessin combineert bijvoorbeeld prachtig bij een overgordijn is een bijpassende effen tint. En ook verschillende kleuren linnen(look) gordijnen vormen samen een sfeervol geheel.

Nieuwsgierig naar onze verschillende gordijnstoffen? In de winkel kun je alle stoffen zien en voelen. We bespreken graag met jou de mogelijkheden om je interieur sfeervol te maken met gordijnen. Maak een afspraak!

Andere blogberichten

Openingstijden
  • Maandag 13.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.30 - 17.30
  • Woensdag 09.30 - 17.30
  • Donderdag 09.30 - 17.30
  • Vrijdag 09.30 - 17.30
  • Zaterdag 09.30 - 17.00
  • Persoonlijke aandacht
  • Gratis interieuradvies
  • Deskundig advies
  • Gratis parkeerplaats

Website realisatie Pixel Creation