Ontdek de collectie isolerende gordijnen

Verduurzamen met gordijnen

De meeste mensen denken bij het verduurzamen van hun huis niet meteen aan gordijnen. Gemiddeld gaat er zo’n 30% van de warmte in huis verloren door de ramen. Warmte stroomt namelijk naar plekken met lagere temperaturen. Gordijnen dragen dus wel degelijk bij aan de isolering van een huis. Als je de gordijnen ’s avonds en ’s nachts dicht doet kun je met goede raambekleding in een vrijstaand huis tot wel 270 euro per jaar besparen.

Enkel glas met daarvoor een gordijn isoleert net zo goed als dubbelglas. Hoewel alle gordijnen die je dicht kunt doen enigszins isoleren, verschilt de mate waarin wel per soort gordijn. Een vitrage of inbetween isoleert natuurlijk veel minder goed dan een dubbele plisségordijn of plooigordijn.

In de collectie van Van Den Oever Wonen & Slapen zijn er ook gordijnen te vinden met een extra isolerende werking. Deze gordijnen zijn gemaakt van een speciale stof met een doorzichtige coating die in de winter de kou en in de zomer de warmte tegenhoudt. Wij hebben een ruim aanbod isolerende gordijnen, leverbaar in een groot aantal stoffen en kleuren.

Twee keer zoveel sfeer

Dubbele raambekleding

Dubbele gordijnen zorgen ervoor dat de stilstaande lucht tussen de twee gordijnen blijft hangen.  Daarnaast heb je met een dubbele laag raambekleding meer controle over licht-inval. Kies bijvoorbeeld voor een licht doorlatend rolgordijn in combinatie met een verduisterend plooigordijn. Wil je extra privacy? Doe het plooigordijn dan dicht. Als je meer daglicht wil doe je ‘m juist weer open.

Ook de akoestiek in een ruimte wordt verbeterd door dubbele raambekleding. Harde materialen weerkaatsen het geluid waardoor de ruimte hol klinkt. Stoffen raambekleding absorbeert het geluid waardoor het aangenamer minder galmt.

Gordijnen kopen

Gordijnen op maat

Het kopen van gordijnen is natuurlijk leuk maar kan door het grote aanbod ook lastig zijn. Kijk goed naar de stijl van je interieur: heb je voornamelijk landelijke meubels? Kies dan bijvoorbeeld voor geplooide gordijnen in off-white tint. Heb je een moderne inrichting? Kies dan voor warm getinte gordijnen met of zonder plooi.

Houd ook de ruimte waar het gordijn komt te hangen in je achterhoofd wanneer je op zoek gaat naar nieuwe gordijnen. In de slaapkamer is het slim om te kiezen voor gordijnen met een lichtverduisterende voering, zodat je geen last hebt van lichtinval. Terwijl je in de keuken het beste voor een rolgordijn kunt kiezen. Rolgordijnen zijn namelijk gemaakt van gladde stoffen. Hierdoor gaat er weinig stof en viezigheid op zitten.

Bij Van Den Oever Wonen & Slapen bieden wij gordijnen op maat aan. Zo ben je er altijd zeker van dat de gordijnen het juiste formaat hebben. Weet je nog niet helemaal wat je zoekt? Kom langs in onze showroom in Geldermalsen. Onze adviseurs helpen je graag!

Tip!

Zorg dat je gordijnen niet voor de verwarming hangen. Dit zorgt er namelijk voor de warme lucht naar boven stijgt en tussen de verwarming en het gordijn terecht komt. Hierdoor raak je de opgewekte warmte snel kwijt. Stop in plaats daarvan de gordijnen achter de verwarming of leg ze op de vensterbank.

Andere blogberichten

 • De Elzenhof 9
  4191 PA Geldermalsen
 • 0345 580 900
Openingstijden
 • Maandag 13.00 - 17.30
 • Dinsdag 09.30 - 17.30
 • Woensdag 09.30 - 17.30
 • Donderdag 09.30 - 17.30
 • Vrijdag 09.30 - 17.30
 • Zaterdag 09.30 - 17.00
 • Zondag Gesloten
 • Persoonlijke aandacht
 • Rolstoel toegankelijk
 • Deskundig advies
 • Meubels op maat

Website realisatie Pixel Creation