Wat past mooi bij jouw interieur?

De beste relaxfauteuil voor jou

Zorg dat je een goed beeld hebt van de ruimte waar de stoel komt te staan. Wat is de stijl van je interieur? En wat zijn de afmetingen van de ruimte waar de stoel moet komen te staan? Door kritisch te kijken naar de ruimte waar de stoel komt te staan krijg je een beter beeld van de mogelijkheden. Niet iedere ruimte geeft bijvoorbeeld plaats voor een robuuste fauteuil.

Daarnaast is belangrijk om te bedenken welke functies je op de stoel wilt hebben. Wil je de stoel elektrisch kunnen bedienen bijvoorbeeld? Wil je een uitklapbare voetensteun? Niet ieder relaxfauteuil heeft standaard een voetsteun. Wanneer dit niet verkrijgbaar is voor de stoel waar jouw oog op is gevallen kun je er voor kiezen om er een hocker los bij te kopen. Dit neemt echter wel extra ruimte in beslag.

Stoffen of leren bekleding?

Bekleding van de relaxstoel

Het gekozen materiaal is afhankelijk van je wensen en situatie. Wanneer je denkt aan een warme, zachte stoel kun je het beste kiezen voor stof. Leer heeft daarentegen vaak een luxueuzere en stoerdere uitstraling.

Een relax fauteuil van stof of leer heeft onderhoud nodig. Een stoffen stoel moet je bijvoorbeeld regelmatig stofzuigen en vlekken moeten direct verwijderd worden met een vochtige doek. Daarnaast kan een stoffen stoel sneller slijten bij veelvuldig gebruik. Een stoel van leer gaat lang mee en is makkelijk in onderhoud. Periodiek dien je leer in te wrijven met een onderhoudsproduct en vlekken zijn eenvoudig te verwijderen met een zachte doek. Bij leer heb je echter wel een beperkter kleuren aanbod om uit te kiezen en het materiaal kan kouder aanvoelen dan stof.

Bij de materiaalkeuze is het ook belangrijk om te bedenken waar de stoel komt te staan. Voor zowel stof als leder beklede stoelen geldt dat je ze het beste niet te dicht bij een raam kan plaatsen. Beide kunnen namelijk door zonlicht verkleuren. Een lederen stoel kun je daarnaast ook het beste niet te dicht bij een openhaard plaatsen. Door de hitte die hiervan afkomt kan het leer namelijk uitdrogen.

Bij de keuze voor het materiaal van jouw relaxstoel is er geen goed of fout, welke keuze je maakt is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en wensen.

Maak het jezelf gemakkelijk

Sta-op-stoel

Naast relaxstoelen kun je bij ons ook terecht voor sta-op-stoelen. De sta-op-stoel of sta-op-fauteuil biedt extra ondersteuning bij het opstaan. Merk je dat het soms lastig is om op te staan vanuit de bank of luie stoel? Dan is een sta-op-stoel een mooie uitkomst. Dit type stoel biedt optimale ondersteuning tijdens het zitten én maakt het extra makkelijk om op te staan.

De sta-op-stoel heeft misschien een wat ouderwets imago, maar wist je dat er hele stijlvolle en moderne stoelen verkrijgbaar zijn? Ze zijn verkrijgbaar met elektrische bediening en in diverse soorten bekleding en kleuren. Samen met onze specialisten kunnen we een stoel op maat samenstellen die perfect bij jouw wensen past.

Uitproberen alsof je thuis bent!

Kom proefzitten

Wil jij een nieuwe relaxfauteuil kopen? Kom dan zeker langs in onze woonwinkel in Geldermalsen om onze collectie relaxstoelen met eigen ogen te bewonderen. Je hebt bij ons de mogelijkheid om de stoel uit te proberen alsof je thuis bent. Ga er lekker in liggen en zitten. Als je een tijdje in een hebt stoel gezeten kan je pas echt oordelen of de stoel lekker zit en of het echt de juiste voor je is. Heb je specifieke wensen? Veel van onze relaxfauteuils zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen met allerlei opties en mogelijkheden.

Als je vragen hebt staan onze interieurstylisten voor je klaar om je te voorzien van een passend advies. Wil je voor een bezoek aan onze winkel eerst meer weten over onze collectie relaxfauteuils? Neem dan zeker even een kijkje op onze relaxstoelen pagina.

Ontspannen in jouw relaxfauteuil

Een plekje om heerlijk in weg te kruipen

Andere blogberichten

 • De Elzenhof 9
  4191 PA Geldermalsen
 • 0345 580 900
Openingstijden
 • Maandag 13.00 - 17.30
 • Dinsdag 09.30 - 17.30
 • Woensdag 09.30 - 17.30
 • Donderdag 09.30 - 17.30
 • Vrijdag 09.30 - 17.30
 • Zaterdag 09.30 - 17.00
 • Zondag Gesloten
 • Persoonlijke aandacht
 • Rolstoel toegankelijk
 • Deskundig advies
 • Meubels op maat

Website realisatie Pixel Creation