Drie trendkleuren van 2019

Geel, bruin, blauw of toch groen? Elk jaar worden er door verschillende verfmerken kleuren uitgeroepen tot trendkleuren, dit zijn de trendkleuren voor 2019 en zo pas je ze toe in je interieur!

Kleur voor 2019 volgens Histor: Quiet Clearing

De elegante, diepgroene kleur Quiet Clearing van Histor zorgt voor een levendig, groots gevoel en heeft tegelijkertijd een aards en kalmerend effect. Volgens verfmerk histor herstelt de diepgroene kleur het evenwicht in huis door de kracht en harmonie van de natuur terug te brengen in het interieur. Hoe je de kleur toepast in je interieur? Histor geeft een aantal voorbeelden:

Chic en verfijnd bijvoorbeeld, ofwel klassiek met een twist. Het kleurenpalet met de kleur Quiet Clearing zorgt voor een luxe, intiem gevoel, dankzij een tijdloze en persoonlijke mix van traditionele patronen, materialen en vormen met eigentijdse afwerkingen en schakeringen. Of ga je voor een tikje rebels met een kleurenpalet dat losjes is gebaseerd op abstracte kunst en elke ruimte laat sprankelen? Het palet dat Histor voor deze trend samenstelde bestaat uit optimistische en urban kleuren, die zelfs een beetje rebels aandoen.

Kleur voor 2019 volgens Pantone: Living Coral

Pantone is een toonaangevend kleureninstituut dat jaarlijks de kleur van het jaar bepaalt. In 2018 was dat PANTONE 18-3838 Ultra Violet, in 2017 PANTONE 15-0343 Greenery. In 2019 wordt het PANTONE 16-1546 Living Coral. Een koraaltint die het leven bevestigt met een gouden ondertoon die energie geeft en verzacht.

De kleurenexpert beschrijft de Pantone kleur 2019 als een levendige koraaltint met een gouden ondertoon. De kleur is enerzijds zacht maar ook energiek. Met een bank, stoel of leuke accessoire haal je deze kleur gemakkelijk in huis. Pantone zelf ziet de kleur graag terug in wollige kleden, gezellige plaids en weelderige stoffering zodat er een warm en geborgen gevoel in huis ontstaat.

Kleur voor 2019 volgens Flexa: Spiced Honey

De kleur Spiced Honey is volgens kleurspecialist Flexa dé trendkleur van 2019. Het is een warme, amberkleurige tint die positiviteit en optimisme uitstraalt. De trendkleur Spiced Honey brengt warmte in je interieur. De bruintint – die zelfs wat naar goud neigt – is gemakkelijk te combineren met allerlei kleuren en materialen. Spiced Honey wordt door Flexa zelf omschreven als een moderne, verfijnde en elegante kleur met een ontspannen karakter. Het draait volgens Flexa om het vinden van de balans tussen hotel chic en de warmte van een echt huis. In de woon- of eetkamer brengt de zonnige geeltint direct warmte. Vooral in combinatie met bruin leer en glimmende elementen zorg je voor een chique en uitnodigende ruimte.

Wil je advies over het toepassen van deze, of andere kleuren in je interieur? Kom langs in de winkel of maak een afspraak.

Andere blogberichten

Openingstijden
  • Maandag 13.00 - 17.30
  • Dinsdag 09.30 - 17.30
  • Woensdag 09.30 - 17.30
  • Donderdag 09.30 - 17.30
  • Vrijdag 09.30 - 17.30
  • Zaterdag 09.30 - 17.00
  • Persoonlijke aandacht
  • Gratis interieuradvies
  • Deskundig advies
  • Gratis parkeerplaats

Website realisatie Pixel Creation