Basic

Een fris en licht interieur

Deze woonstijl is vrij algemeen en is eenvoudig samen te stellen. Een basic interieur bestaat uit een mix van neutrale kleuren. In een basic interieur wordt veel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, linnen en beton. Vaak is dit in combinatie met rechte lijnen zonder patroon of dessin.

Vooral in kleine woonkamers of ruimtes met een laag plafond verricht een basic interieur wonderen. Door het neutrale kleurenpalet valt elke kleur op. Verspreid bijvoorbeeld een paar focuspunten op verschillende hoogtes door het interieur. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel en creëert een rustige sfeer.

Vintage

Geef spullen een tweede leven

Geef je oude vitrinekast, vazen en tafels een tweede leven. Deze woonstijl komt steeds vaker voor het en zorgt voor een uniek resultaat. Daarnaast is deze woonstijl ook nog eens goed voor het milieu omdat je bestaande meubels hergebruikt.

In een vintage interieur wordt veel gebruikgemaakt van donkere kleuren, zoals bruin, okergeel, donkergroen, donkerblauw en bordeaux. Rechte en ronde vormen wisselen elkaar af in combinatie met een houten vloer, leren bank en decoraties van glas. Het unieke van een vintage woonstijl is dat het zo goed te combineren is met andere woonstijlen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een combinatie van een vintage en industriële woonstijl.

Design

Een strak design

Aan luxe en technologie wordt veel aandacht besteed bij deze woonstijl. Denk aan inbouwkasten met greeploze deuren en strakke loungebanken. Het kleurenpalet bestaat uit zwart-wit tinten in combinatie met zachte kleuren, afgewerkt met een color-blocking patroon. Hierbij verf je de muur in verschillende vormen en tinten.

De mogelijkheden met een design interieur zijn eindeloos. Hierdoor kan het in elke woonstijl worden toegepast.  Denk bijvoorbeeld aan enkele losse design meubels of verspreid verschillende design accessoires door het interieur. Zo geef je elk interieur toch een opvallende moderne touch.

Industrieel

Een fris en strak interieur

Bij de woonstijl Industrieel kun je denken aan een gietvloer in combinatie met een ongeverfde bakstenen muur en een houten tafel met metalen onderstel. Ook een industriële lamp mag niet ontbreken.

Een industriële stijl staat voor stoer! De kleuren die je gebruikt reflecteren dit dan ook. Er wordt dan ook voornamelijk gebruikgemaakt van zwart, wit en grijstinten. Door te kiezen voor industriële materialen zoals metaal, beton, canvas en hout creëer je een stoere en rustige sfeer. Zijn er in jouw interieur buizen of waterleidingen zichtbaar? Met een industriële woonstijl hoef je geen moeite te doen om dit te verbergen. Dit past namelijk perfect binnen een industriële woonstijl.

Klassiek

Rijke materialen en donkere kleuren

Het klassieke interieur is vandaag de dag nog steeds bij velen favoriet. Denk bijvoorbeeld maar eens aan oude meesters in combinatie met donkere kleuren, fluwelen gordijnen en hoge ramen. Deze woontrend maakt gebruik van robuuste vormen met sierlijke afwerkingen in combinatie met natuurlijke materialen zoals hout en luxe stoffen zoals fluweel, linnen en leer.

Een populaire keuze is een mix van klassiek en modern. Sommige mensen denken dat het combineren van een klassiek en modern interieur een lastige opgave wordt. Aangezien het tegenpolen van elkaar zijn is de truc echter het creëren van balans. Dit doe je door te kiezen voor een rustig kleurenpalet en door van beide stijlen bepaalde elementen te combineren.

Landelijk

Eenvoudig en robuust

Eenvoudig en robuust, zo kan je de woontrend Landelijk het best omschrijven. Denk aan een mooie houten vloer, grote houten tafel en een grote landelijke leef-keuken. Het kleurenpalet bestaat uit voornamelijk lichte kleuren zoals wit en beige, afgewisseld met pastel en grijs-tinten.

Er is geen woonstijl die zo dichtbij de natuur staat als die van het landelijke interieur. Deze stijl kenmerkt zich dan ook door het gebruik van natuurlijke decoratie. Zo zien we veel bloemen, mooie takken en melkkrukjes terug in het interieur. Een landelijke woonstijl hoeft niet tuttig te zijn. Kies bijvoorbeeld voor een robuuste houten meubels en vintage kasten. Dit geeft het interieur een stoere uitstraling.

Wij helpen je graag met jouw interieur

Persoonlijk interieuradvies

Heb je een idee van een woonstijl die je aanspreekt, maar ben je nog niet helemaal zeker welke meubels en kleuren mooi bij elkaar combineren in jouw woning? Onze stylisten denken graag mee om samen een interieurplan op maat te maken.

Met behulp van de afmetingen van de ruimte en jouw wensen wat betreft woonstijl kunnen wij een complete 3D tekening voor je maken. Compleet met wanddecoratie, raambekleding, meubels en verlichting.

Wij helpen je graag met jouw interieur

Persoonlijk interieuradvies

Heb je een idee van een woonstijl die je aanspreekt, maar ben je nog niet helemaal zeker welke meubels en kleuren mooi bij elkaar combineren in jouw woning? Onze stylisten denken graag mee om samen een interieurplan op maat te maken.

Met behulp van de afmetingen van de ruimte en jouw wensen wat betreft woonstijl kunnen wij een complete 3D tekening voor je maken. Compleet met wanddecoratie, raambekleding, meubels en verlichting.

Meer over interieuradvies

Ga je voor een basic, vintage, design, industrieel, klassiek of landelijk interieur?

Welke stijl jij mooi vindt is persoonlijk.

Andere blogberichten

 • De Elzenhof 9
  4191 PA Geldermalsen
 • 0345 580 900
Openingstijden
 • Maandag 13.00 - 17.30
 • Dinsdag 09.30 - 17.30
 • Woensdag 09.30 - 17.30
 • Donderdag 09.30 - 17.30
 • Vrijdag 09.30 - 17.30
 • Zaterdag 09.30 - 17.00
 • Zondag Gesloten
 • Persoonlijke aandacht
 • Rolstoel toegankelijk
 • Deskundig advies
 • Meubels op maat

Website realisatie Pixel Creation